Puhdista kahvinkeitin

Puhdista kahvinkeitin säännöllisesti. Selitämme miten ja miksi. Kahvin keittäminen tarkoittaa, että paahdetusta kahvista uutetaan paljon herkullisia makuja, mutta samalla syntyy paljon öljyjäämiä, jotka voivat kerääntyä ajan mittaan. Tämän lisäksi vesijohtoveden mineraalit voivat jättää jälkeensä ruman pinnoitteen. Siksi suosittelemme, että kalkinpoisto suoritetaan 3-4 viikon välein. Katso alta vinkkejä kahvinkeittimen puhdistamiseen etikalla.

  1. Lisää vesisäiliöön 2 tl Ratio Washia ja täytä se kylmällä vedellä. Tämä prosessi on tehtävä kerran kuukaudessa, jotta lasisäiliö ja putket pysyvät vapaina mineraaleista ja saostumista.

2. Kun valmistusvaihe on päättynyt, jätä puhdistusaine kannuun 20-30 minuutiksi. Ennen kuin huuhtelet kannun, voit pestä sen tiskiharjalla, jotta astia pysyy erityisen puhtaana ja siistinä.

3. Suorita vielä 2 täyttä haudutusjaksoa puhtaalla kylmällä vedellä huuhtelemiseksi perusteellisesti ja pesuainejäämien poistamiseksi.

Estää kahviöljyjen pääsyn vesisäiliöön:

Vältä kokonaan käyttämästä Ratio-kannua säiliön täyttämiseen vedellä.

-tai-

Pese kannu käytön jälkeen tilkalla astianpesuainetta ja lämpimällä vedellä.

4. Huolehdi kahvinkeittimen hienosta pinnasta pyyhkimällä se tarvittaessa keittimen mukana toimitetulla mikrokuituliinalla. Poista kosteus- ja kahvitahrat suihkun päältä, pohjasta ja suihkupään ympäriltä.

Kahvinkeittimen puhdistaminen etikka-alkoholilla

  1. Lisää 295 ml etikkaa ja 890 ml kylmää vettä.
  2. Käynnistä panimojakso.
  3. Kytke kahvinkeitin pois päältä puolessa välissä jaksoa ja jätä se 30 minuutiksi.
  4. Kytke kahvinkeitin päälle 30 minuutin kuluttua ja anna keittojakson päättyä.
  5. Anna koneen jäähtyä 10-15 minuuttia.
  6. Kaada etikkaseos pois ja täytä vesisäiliö uudella vedellä (ilman etikkaa). Käynnistä uusi panimojakso. Toista vielä kerran huuhtelemalla perusteellisesti. Lepää jokaisen jakson välillä.