Kukkakahvi – Blooming

Kukkakahvi

Seuraavassa selitetään, mitä kahvin kukkiminen tarkoittaa. Tuoreen kahvin keittämisessä yksi hankalimmista asioista on se, mitä tapahtuu, kun vesi ja kahvi kohtaavat. Heti kun vesi joutuu kosketuksiin kahvijauhon kanssa, niistä vapautuu paljon kaasuja, lähinnä hiilidioksidia. Näillä kaasuilla on melkoinen vaikutus syntyvään panimoon.

Kun kaadamme vettä jauhettujen papujen päälle, se imeytyy hitaasti papuihin ja imee kaikki kahvin eri aromit. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää varmistaa, että tämä tehdään suhteellisen tasaisesti koko “kahvipedin” alueella, sillä muuten vaarana on, että suurilla alueilla ei saada kaikkea makua irti. Tämä tarkoittaa paitsi heikompaa kahvia, myös happamampaa tai suolaisempaa kahvia. Tämä on esimerkiksi osa sitä, miksi Ratiolla on niin hyödyllinen leveä suihkupää. Manuaalisessa kaadossa odotat yleensä 30 sekuntia, kunnes hiilidioksidi laskeutuu. Onneksi Ratiosi hoitaa tämän puolestasi, tiesitpä sitä tai et.

Ration kahvinkeitin syöttää pienen määrän vettä kostuttamaan jauhetta koko keittojakson valmistelua varten. Tämän jälkeen jaettu vesi antaa vastapaahdetun kahvin hengittää ja kahvi alkaa “kukkia”. Kahvi kuplii hieman merkiksi siitä, että se on valmis seuraavaan vaiheeseen. Ration avulla saat kaikki bloomin edut Tällä tavoin Ratio muistuttaa enemmän barista Pour overia kuin perinteisiä kahvinkeittimiä. Ration kukintavaihe simuloi sitä, mitä tekisit käsin, ja antaa sinulle samat makuhyödyt.