Vianmääritys

Vianmääritys: Vilkkuvat valot ennen panemista

Suorita nämä vianmääritysvaiheet, jos Ratio-keittimessäsi vilkkuu epätavallisia valoja keittämisen aikana.

Jos kaikki kolme merkkivaloa vilkkuvat hitaasti yhtä aikaa laitteessasi sen jälkeen, kun olet painanut valmistuspainiketta, se on merkki siitä, että säiliössä ei ole tarpeeksi vettä tai että kannu ei ole paikallaan.

Lisätkää vettä vähintään 2 kupillista (Ratio Six), mikä tarkoittaa noin 2 dl vettä, jotta keittojakso alkaa. Käytä 1. syyskuuta 2021 jälkeen valmistetuissa Ratio Eight -laitteissa vähintään 2,5 dl vettä.
Ennen 1. syyskuuta 2021 valmistetuissa Ratio Eight -laitteissa on käytettävä vähintään 3,5-4,5 dl.

1. Testaa vedenpinnan taso

Aseta kannu keittimeen. Kaada vettä säiliöön. Heti kun vettä on tarpeeksi, vilkkuvat valot sammuvat ja Bloom-valo syttyy ja keittäminen alkaa. Jos lisäsit vettä panemista edeltävänä iltana, koneen vedentasoanturi ei ehkä rekisteröi veden läsnäoloa, koska säiliön sivulle on saattanut muodostua kuplia; sekoita vettä, jos näin on!

2. Tarkista kannun asento

Kun kahvinkeitin on valmis ja säiliössä on vettä, paina käynnistyspainiketta ja siirrä kannua varovasti alustalla. Kun se on oikein keskitetty, muut valot sammuvat ja Bloom syttyy ja panimo alkaa.

3. Tarkista magneetti

Jokaisen kannun keskellä on magneetti. Jos käytät termospulloa ja olet tarkistanut edellä mainitut vaiheet ilman keittämistä, on aika testata magneetti.

Testaa magneetti käyttämällä jääkaappimagneettia ja ajamalla sitä kahvinkeittimen pohjaa pitkin; magneetin pitäisi näkyä pohjan keskellä. Jos kone ei rekisteröi, että kannu on keskitetty paikalleen, ongelma voi olla magneetissa. Kun säiliössä on vettä, aseta vahva jääkaappimagneetti laitteen pohjalle ja katso, käynnistyykö keittojakso. Jos näin käy, ota meihin yhteyttä ja hanki korvaava kanisteri.

Jos olet jo tarkistanut edellä mainitut seikat, jossakin vesiputkessa voi olla ilmakupla.

Jos säiliössä on vettä, heiluta laitetta varovasti edestakaisin tai puolelta toiselle. Näet sitten vesilinjasta nousevan ilmakuplan.

Toinen vianetsintävaihe olisi poistaa vesi ja täyttää säiliö uudelleen.

Irrota Ratio-kahvinkeitin pistorasiasta ja irrota kansi laitteen yläosasta. Käännä laite poispäin itsestäsi, nosta se lavuaarin päälle ja kallista sitä eteenpäin veden kaatamiseksi.
Laita se takaisin penkille, täytä säiliö täyteen ja paina painiketta. Tämän jälkeen yksikön olisi aloitettava panimoprosessi.

Suosittelemme täyttämään vesisäiliön juuri ennen käyttöä. Jos veden annetaan olla astiassa yön yli, ilmakuplien muodostumisen todennäköisyys kasvaa.

Vianmääritys: Vilkkuvat valot keittämisen jälkeen

Jos haudutusjakso etenee suoraan niin, että kaikki kolme merkkivaloa vilkkuvat hitaasti samaan aikaan, tämä on merkki koneen ylikuumenemisesta, ja sinun on otettava yhteyttä meihin asian ratkaisemiseksi.

Välkkyvä valo haudutuksen aikana

Jos kesken keittojakson mikä tahansa valojen yhdistelmä vilkkuu nopeasti samanaikaisesti (esim. kaikki kolme valoa, vain Bloom ja Ready jne.), se on merkki sähköongelmasta. Ota meihin yhteyttä, jos haluat apua Ratio-koneesi huoltoon.

Bloom-valo vilkkuu loputtomiin

Jos Bloom-merkkivalo vilkkuu loputtomasti, se on merkki sähköongelmasta, joka johtuu käytöstä, kulumisesta tai sisäisten osien ongelmista. Jokin sähköisen ytimen komponenteista on saattanut vaurioitua. Ota meihin yhteyttä saadaksesi ohjeita takuuhuollon suorittamiseksi.

Jos olet epävarma, ota video, joka kuvaa kahvinkeittimesi toimintaa, ja lähetä se osoitteeseen info@ratiocoffee.se.