Puhdista kahvinkeitin säännöllisesti. Selitämme miten ja miksi. Kahvin keittäminen tarkoittaa, että paahdetusta kahvista uutetaan paljon herkullisia makuja, mutta samalla syntyy paljon öljyjäämiä, jotka voivat kerääntyä ajan mittaan. Tämän lisäksi vesijohtoveden mineraalit voivat jättää jälkeensä ruman pinnoitteen. Siksi suosittelemme, että kalkinpoisto suoritetaan 3-4 viikon välein. Voit myös helposti puhdistaa kahvinkeittimen etikalla. Katso alta, miten se tehdään (HUOM! Kuvan tuotetta ei ole enää saatavilla, voit käyttää muuta kalkinpoistoaineita ja noudattaa kyseisen tuotteen ohjeita).


Kahvinkeittimen puhdistaminen etikka-alkoholilla
- Lisää 295 ml etikkaa ja 890 ml kylmää vettä.
- Käynnistä panimojakso.
- Kytke kahvinkeitin pois päältä puolessa välissä jaksoa ja jätä se 30 minuutiksi.
- Kytke kahvinkeitin päälle 30 minuutin kuluttua ja anna keittojakson päättyä.
- Anna koneen jäähtyä 10-15 minuuttia.
- Kaada etikkaseos pois ja täytä vesisäiliö raikkaalla vedellä (ilman etikkaa). Käynnistä uusi panimojakso. Toista vielä kerran huuhtelemalla perusteellisesti. Lepää jokaisen jakson välillä.